me & you...

"coretan semalam, hari ini & esok untuk kenangan masa depan"

Tuesday, May 31, 2011

2 MEI 2011 baru 21 MEI 2011

Baru prasan..upenye entry 2 MEI 2011 xde..huhuhu..
Ptt nye entry nie dl br entry sblm nie..hehehe..
Xper la..nak wat camne kan :p
Time nie pun cik iman serba x kena gak..
Pada hal bkn cik iman pun yg ptt nerves..lalala..
Siap x leh nak tdo mlm tu..klakar2 :p
X prnh la cik iman nie nak rjn kan diri kemas umah..
Tp sbb that day is agak special day (pe nye ayat nie??lalala)
So buat2 la rajin..hehehe..time nie pun rs ms tu cpt la sgt nye brjln..huhu..
Nak dijadikan cite..bnyk gak dugaan die hr tu..
Dh la battery nak hbs..pastu ujan lebat lak..mmg brtambah risau ar cik iman..
1st time lak tu die nak redah jln ke rumah..mama & abah pun nmpk risau..huhu
(x tau la kalo cik iman jer yg prasan lbh..hehehe)
Alhamdulillah..w/pun lewat..smp gak die..
Die pun dh story & explain pe yg ptt di story & di explain..X sangka penerimaan mama & abah kat die camtu..Alhamdulillah..syukur sgt :)
Ya Allah..Kau lindungi & redhai lah hubungan ini..Amin...

mmm..story 2 be continue ^_^




21 MEI 2011 - jalan-jalan ^_^

Sblm g jalan2..mnt permission dr mem besar & big boss dl..hehe..
Nak g jln2..tp brdebar nya lbh dr org nak masuk hall exam..huhuhu..
Smue serba x kena..dlm kete pun cam kucing nak beranak..
Tak pernah ar camnie..mcm2 duk pk..
Pastu asyk duk tgk sign bout exit jer..hehehe..bl ingt blk..klako btl ar..
Nak dkt smp, siap suh lalu jalan jauh2 skit..bw g tgk pekan dl ar..mcm2 ar cik iman nie :)
Lama mana pun duk lam kete, slow mana pun kete tu brjln..ttp akan smp gak tmpt d'tuju.huhuhu..
Ya Allah..time nie, hanya Allah jer yg tahu..rs cam nak pengsan..smue ade..
Lagi2, bl smue siap sedia menunggu..cam kt nie menteri lak..hehehe..
Mmm..mmg rs seram sejuk ar time tu..alhamdulillah, parents & fmly die smue ok :)
Tp..biasa ar..cik iman kan pemalu..so x bnyk sgt ckp  ar..hehehe..
Mkn lak jgn ckp ar..x smpt hadam mkn t/hari..dh cite mkn ptg lak..hehe..
Mcm2 yg ktorg borak kan..pe yg ktorg borak..biar lah cik iman smpn dl eks..hehe..
Tp..cik iman snts berdoa..andai btl ini yg trtulis..Ya Allah..tabah & kuatkan lah diri kami..Amin..
Mmm..stengah hari gak la cik iman kat sn :) dpt tgk camne die & fmly :)
Ya Allah..moge dia lah org yg tepat..yg KAU titipkan utk jd pelindung & pelengkap hidup ini..Amin..
Moge smuenye dlm lindungan & keberkatan Mu..
Moge smuenya berjalan seperti yg dirancang..Amin...


^_^

Tuesday, May 24, 2011

24 Mei 2011 ^_^

Alhamdulillah..
Masih d'beri kesempatan utk menikmati keindahan alam ciptaan-Nya..
Tiap tahun angka brubah..akan meningkat..
Kadang2, tak rs ms brjln..huhu..


Nurrul Iman Mahayadin..
Selamat Ulang Tahun..
Moge pjg umur, shat selalu, murah rezki, trlaksana hasrat d'hati, d'lindungi serta d'berkati hidup spjg masa (from my luvly abah)..


Mmm..24/05/11..
Tersimpan seribu makna..
Moge..24/05/12..
Akan memberi seribu makna..
InsyaAllah..Amin...

Friday, May 20, 2011

20 Mei 2011

Ya Allah..
Pejam celik..pejam celik..
Esok dh sabtu..huhu..

Ya Allah..
Kau tenangkan lah hati ku ini..
Sungguh x keruan dibuatnya..
Sminggu serba x kena..huhuhu..

Ya Allah..
Moge smue nye dlm lindungan & keberkatan Mu..
Moge smue nye brjln dengan lancar..
Sesungguhnya..Kau mengetahui segala perancangan...

Mama..Abah..
Mohon doa & restu dr kalian..

16 Mei 2011

16 Mei 2011..
Kita hanya merancang..
Tapi DIA yg menentukan segalanya..
Mungkin de hikmah bila DIA percepatkan sesuatu..
Aku berharap agar DIA mencampuri segala urusan & keputusan yg aku lakukan..
Moge ini permulaan yg baik wat  aku, keluarga & agamaku..amin..

Kunci..
Moge ia dihargai..
Moge ia tidak disia2kan..
Moge die lah org yg tepat KAU titipkan, KAU pinjamkan di dunia ini..
Utk menampung segala kekurangan & kelemahan yg ada pd diri ku..
InsyaAllah..

Wednesday, May 11, 2011

13 days more..

Pejam celik pejam celik..
Dah masuk bln Mei..
13 hari lg, umur nak tmbh setahun..
13 hari lg, perlu buat 1 keputusan yg besar dlm hidup..
Moge d'beri petunjuk..
Moge d'beri kekuatan..
Moge DIA campur tangan dalam semua urusan & keputusan..
Amin...

Tuesday, May 10, 2011

Ya Allah..

Ya Allah..
Kau pandang lah aku dengan pandangan rahmat Mu..
Dan..
Jangan lah Kau pandang aku dengan pandangan kemurkaan Mu..
Amin...

sepi & sunyi

Lama menyepi..
Blog lama sunyi..
Lama terpendam..
Moge ade kesempatan utk luahkan..