me & you...

"coretan semalam, hari ini & esok untuk kenangan masa depan"

Friday, November 19, 2010

my conscience ^_^

Salam jumaat..msh rmi yg smbg cuti..daku pekerja baru lg brdedikasi nie xleh la nak smbg ct lame2..nnt sape nak wat keje kan??hehe..lg pun today de management meting..so mmg xleh la nak memontengkan diri..huhu..Alhamdulillah,meting ok..xde pape issue yg besar ^_^
Mmm..diam x diam nak dekat bln 12 dh kan..ade 1 decision yg daku kene buat..ingt nak wat xtau jer..tp makin dekat ms tu..makin keliru & x senang ati..huhu..tiap hr,tiap kali solat..insyaAllah,x lupa mohon petunjuk pd yg Maha Berkuasa..mohon ketenangan juga dr-Nya..
Ya Allah..berikan lah petunjuk yg trbaik wat hamba Mu yang lemah ini..moge keputusan yg dibuat nnt adalah keputusan yg trbaik wat daku & smue..Ya Allah..bukakan lah juga pintu rezeki wat daku,fmly & teman2 yg lain..berikan lah kami kesihatan yg baik,agar dapat kami lalui kehidupan yg penuh cabaran & dugaan ini dgn lbh tabah & yakin..Amin...
Moge kehidupan yg singkat ini akan lbh bermakna..InsyaAllah...

Thursday, November 18, 2010

salam aidiladha ^_^

Alhamdulillah,msh lg diberi kesempatan oleh-Nya utk cik iman n fmly merayakan hari raya korban pd thn nie :) mmm..as usual,cik iman still lg single..bl nak ber2,3 n sterusnya pun xtau la..hehe..xper la,yg penting fmly snts ada d'sisi ^_^
Raya haji nie meriah skit dr raya aidilfitri hr tu..naper??coz smue adk bradk blk..hehe..bnyk gak mama masak..tp entry kali nie xde pic nak tayang..huhu..juz bc jer la bebelan nie eks..hehe (mmm..de ke yg bc nie??pape je la ^_^)
Smlm 4 ekor lembu d'korban kan kat surau area umah..excited no ank buah tu nak g tgk lembu..so daku n adk pun bw la die naik moto..ktorg x msuk pun,juz duk ats moto sblh pgr jer..hehe..dlm takut2 tu,sonok betul die tgk..siap ckp "ude,cian lembu tu..kuar darah bnyk"...tp bak kata abg ipar daku..brtuah sbenar nya lembu2 tu..coz trpilih untuk d'korban pd hr yg sungguh brmakna nie :)
Actually smlm ingt nak g snap pic 1 fmly coz hr raya hr tu x brkesempatan..punye la beria suh abg blk pakai baju melayu n punya la beria daku iron baju kurung pg2..smp kesudah x pki..hehe..coz smlm angah tb2 x shat lak..demam..huhu..so x dpt la g snap pic kat kedai :)
Mmm..citer yg x baper best nye,hr nie daku dh start keje..dpt ct sehari jer :( opis pun x rmi org..sunyi jer..huhu..along n a.zairul lak ct smp ahad..so hr nie n esok,trpaksa la abah n adk temankan kat cheras nie..huhu..nak wat camne,kalo daku de kete mayb tdo sorang @ ajak adk jer..ha,ckp psl kete..bl la cik iman nie nak bl kete eks??hehe..tggguuu ^_^

SALAM AIDILADHA..MAAF ZAHIR BATIN
dr cik iman & keluarga ^_^